Impressum / Disclaimer / Terms & Conditions

Polityka prywatności

Dziękujemy za korzystanie z Myopia Care oraz myopia.care.

Myopia Care zajmuje się jedynie informacjami bezpośrednio odnoszącymi się do szacunków i porad dotyczących osób z potencjalną krótkowzrocznością oraz informacjami na temat kontroli krótkowzroczności mającymi wyłącznie naukowy charakter. Informacje te nie będą używane do natychmiastowego przewidywania krótkowzroczności, natomiast w przyszłości będą one wykorzystane do modyfikowania kalkulatora służącego jako narzędzie do użytku wewnętrznego. Wszystkie Państwa dane są anonimowe i nie będą przesyłane do osób trzecich. Bardzo poważnie podchodzimy do kwestii związanych z prywatnością oraz ochroną Państwa danych. By chronić dane osobowe, odpowiednio zmodyfikowaliśmy naszą bazę danych. Stworzyliśmy osobną bazę z Państwa danymi osobowymi (nazwisko i adres email), osobną z informacjami podanymi przez Państwo w kwestionariuszu, a także osobną z danymi przechowywanymi w przestrzeni roboczej dla specjalistów. Dzięki takiemu rozdzieleniu baz danych ani my, ani osoby trzecie nie mają możliwości skojarzenia Państwa nazwiska i adresu emailowego z podanymi przez Państwa informacjami bez Państwa kodu dostępu oraz danych do logowania specjalisty. Oznacza to, że jedynie specjalista ochrony wzroku w swojej przestrzeni roboczej ma możliwość skojarzenia różnych baz danych. Do ochrony danych wybraliśmy hetzner.de – jedną z największych firm świadczących usługi hostingowe, z własnym serwerze, oraz zabezpieczających bazy danych. Baza danych jest zarejestrowana w szwajcarskim generalnym biurze ochrony danych osobowych EDÖB. Numer rejestracyjny 2016 00039.

Nigdy nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych osobowych ani adresowych użytkowników naszych serwisów.

Usuwanie danych

Dane z kwestionariusza są automatycznie usuwane co miesiąc, jeżeli nie zostały wykorzystane/importowane przez specjalistę zajmującego się pielęgnacją wzroku po stronie specjalisty w ciągu 180 dni (sześć miesięcy). Lub wcześniej, wysyłając EMAIL do menedżera ds. ochrony prywatności.
1. Specjalista może całkowicie usunąć dane pacjenta z chronionej listy.
ea w dowolnym momencie w menu „Moje rekordy„.
2. Specjalista może w każdej chwili całkowicie zamknąć swój dostęp i dane w swoim profilu lub za pomocą tego LINKU.
3. Za pomocą tego LINK użytkownik może usunąć swoje dane z kwestionariusza publicznego, o ile kod nie został zaimportowany przez specjalistę. Kod ma charakter obligatoryjny w stosunku do tego procesu.
Wszystkie te procesy są nieodwracalne.

Jest to język słowniki elektroniczne. Dla oryginalnego please ANGIELSKIM

PODSTAWY

1. Definicje

Zaczniemy od coraz kilka definicji z drogi, które powinny pomóc zrozumieć tę zasadę. Kiedy mówimy „my”, „nas” i „Krótkowzroczność Care” my odnosząc się do Myopia Care, Lozannie w Szwajcarii. Zapewniamy platformy internetowe, które można użyć, aby obliczyć ryzyko krótkowzroczności, polecam i produktów specjalistycznych oczu ( „Usługi”). Kiedy mówimy „ty” „okulisty” lub „Użytkownik” Jesteśmy odnosząc się do osoby lub podmiotu, który jest już używany lub zarejestrowanych u nas do korzystania z Usług. Możemy połączyć informacje ogólne o ciebie z informacji dostarczonych przez innych użytkowników lub osób trzecich, aby stworzyć „Informacje zbiorcze”, które mogą obejmować, ale nie są ograniczone do, demograficznych i osobistych informacji, adresów IP i lokalizacji.

Kiedy mówimy o informacje prywatne lub osobiste rozumiemy swoje nazwisko i adres e-mail. Kiedy mówimy o ogólne informacje mamy na myśli wszystkie informacje z ankiety i obszar roboczy z okulistów (ECP). To dwie informacje (prywatne i ogólnie) nie są przechowywane w tej samej bazie danych.
Oferujemy usługi na naszych stronach https://www.myopiacare.org, https://www.myopiacare.com i https://myopia.care (każda „Witryna”, a łącznie „strony”). Podczas świadczenia Usług, możemy gromadzić dane osobowe, co oznacza, że informacje o użytkowniku lub pielęgnacji oczu zawodowej.

2. Zmiany

Jeśli istnieją jakiekolwiek istotne zmiany niniejszej Polityki Prywatności, będziemy zamieszczać je na stronie internetowej (dla wszystkich) i wysłać je na ostatni adres email dałeś nam (dla specjalistów pielęgnacji oczu). Wszelkie zmiany będą obowiązywać od dnia zamieścimy je na stronie internetowej lub wysłać e-mail (która data jest późniejsza). Jeżeli sprzeciw wobec zmian w naszej polityce prywatności, będziemy musieli zamknąć swoje konto.

3. Zakres

Niniejsza Polityka prywatności ma zastosowanie w odniesieniu do wszelkich danych, które zebraliśmy, lub zbierać, oi / lub z wami, zgodnie z naszymi Warunkami użytkowania.

4. Pytania i problemy

Jeśli masz jakieś pytania lub komentarze, albo jeśli chcesz zaktualizować, usunąć lub zmienić żadnych danych osobowych, które posiadamy, lub masz wątpliwości dotyczące sposobu, w jaki my obsługiwane żadnej prywatności względu na to skorzystaj z naszego formularza kontaktowego w celu nawiązania kontaktu , Można również skontaktować się z nami drogą mailową pod adresem:

Myopia Care
Pascal Blaser
Ch. Du Parc De Valency 1
Szwajcaria 1004 Lausanne

info at myopiacare.com

TWOJA INFORMACJA

5. Informacje, które zbieramy

Informacje przekazane nam: W przypadku korzystania z Usług, należy skontaktować się z naszym zespołem obsługi klienta, wyślij do nas wiadomość e-mail, post na naszym blogu, lub komunikować się z nami w jakikolwiek sposób, dajesz nam informacje, które zbieramy. Takie informacje mogą obejmować pacjenta oraz adres IP okulisty, nazwę, adres fizyczny, adres e-mail, numer telefonu, dane karty kredytowej, systemu operacyjnego, jak również szczegóły, takie jak płeć, zawód, miejsce, data urodzenia, historii zakupów, historii rodzinnej, grupy etnicznej oraz inne informacje demograficzne. Dając nam tę informację, użytkownik wyraża zgodę informacji są gromadzone, wykorzystywane, ujawniane, przeniósł się do Szwajcarii i przechowywane przez nas, jak to opisano w naszych Warunków użytkowania i polityki prywatności.

Imię i E-mail Informacja: Przy dodawaniu nowego pacjenta z Usługami, mamy i może uzyskać dostęp do danych i informacji.
Informacje z korzystania z Serwisu: Możemy uzyskać informacje o tym, jak i kiedy korzystać z Usług, należy przechowywać je na swoim koncie, a następnie połączyć je z innymi informacjami o Tobie zbieramy. Informacja ta może obejmować, na przykład adres IP, czas, datę, używanej przeglądarki i działania już podjęte w aplikacji.
Cookies and Tracking: Podczas korzystania z Myopia Care, możemy przechowywać pliki „cookie”, „tagi”, lub „skrypty”, które są ciągi kodu na komputerze. My i nasi dostawcy analityki usług (takich jak Google) wykorzystują te pliki cookie w celu gromadzenia informacji na temat odwiedzin i korzystania z naszej strony internetowej lub usługi. Możesz wyłączyć pliki cookie, które zostały umieszczone na komputerze, postępując zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na przeglądarce, ale jeśli zablokować ciasteczka, może to być trudniejsze (a może nawet niemożliwe), aby korzystać z niektórych aspektów usług.
Poczta elektroniczna: Używamy MailChimp.com dla naszego systemu pocztowego. Kiedy wysyłać e-maile do użytkowników (pacjenci i specjalistów do oczu), możemy śledzić zachowanie, takie jak wiadomości e-mail, który otworzył i kto kliknięciu łącza. Robimy to, aby mierzyć skuteczność naszych kampanii e-mail oraz poprawić nasze możliwości dla poszczególnych segmentów użytkowników. Aby to zrobić, to pojedyncze obrazki GIF, zwane także sygnały nawigacyjne sieci Web w wiadomości e-mail wysyłamy. Web beacons pozwalają nam zbierać informacje o tym, kiedy po otwarciu wiadomości e-mail, adres IP, typ przeglądarki lub klienta poczty i inne podobne szczegóły. Używamy danych z MailChimp do tworzenia raportów dotyczących kampanii e-mail, jak przeprowadzić i jakie działania podjęte zostały naszych abonentów. Raporty dostępne są również dla nas, kiedy możemy wysłać e-mail do Ciebie, więc możemy gromadzić i przeglądu tych informacji.
Informacje z innych źródeł: Możemy uzyskać więcej informacji o Tobie, jak imię i nazwisko, wiek, i wykorzystania witryn społecznościowych, przeszukując internet lub zapytań osoby trzecie (będziemy odnosić się do tych informacji jako informacje uzupełniające). Używamy Informator miejski rozwijać funkcje, takie jak Profile społeczne, narzędzie, które pomoże Ci dowiedzieć się o swoich subskrybentów i wysłać im więcej istotnych treści.
Informacje z wykorzystaniem naszych aplikacji mobilnych: Gdy użytkownik korzysta z aplikacji mobilnych, możemy zbierać informacje o rodzaju urządzenia i systemu operacyjnego, którego używasz. Możemy zapytać, czy chcesz otrzymywać powiadomienia push o aktywności na koncie. Jeśli użytkownik zdecyduje się na tych powiadomień i już nie chce ich przyjąć, można je wyłączyć za pomocą swojego systemu operacyjnego. Nie dostępu lub śledzić wszelkie informacje oparte na lokalizacji z urządzenia mobilnego, chyba że dałeś nam pozwolenie. Możemy korzystać z mobilnego oprogramowania analitycznego, które pomogą nam lepiej zrozumieć, w jaki ludzie korzystają z naszej aplikacji. Możemy zbierać informacje o tym, jak często korzysta się z aplikacji i inne dane o osiągach. Nie zbieramy lub połączyć te dane z jakimikolwiek danymi osobowymi.

6. Wykorzystanie i ujawnianie swych ogóle (kwestionariusz) i dane osobowe (imię i nazwisko, adres e-mail)

Głównie używamy ogólnej informacji do obliczenia poziomu ryzyka i zaleca plan leczenia, jak stoi na WWW.
Rzadko możemy wykorzystywać i ujawniać swoje dane osobowe wyłącznie w następujący sposób:
W celu promowania korzystania z naszych usług. Na przykład, jeśli zostawisz swoje dane osobowe podczas odwiedzania naszej strony internetowej i nie zapisać się na jedną z Usług, możemy wysłać do Ciebie e-mail z pytaniem, czy chcesz odwiedzić okulistę. A jeśli używasz któregokolwiek z naszych usług i uważamy, że można korzystać z użyciem innej usługi, które oferujemy, możemy wysłać e-mail na ten temat. Można zrezygnować z otrzymywania e-maili promocyjnych nasze postępując zgodnie z instrukcjami wypisać się w każdym e-mail wyślemy.
Aby wysłać informacyjnych i promocyjnych treści, które można wybrać (lub „opt in”) do odbioru. Można zrezygnować z otrzymywania e-maili promocyjnych nasze postępując zgodnie z instrukcjami wypisać się w każdym e-mail.
Aby obciążyć i zbierać pieniądze należne do nas. Obejmuje to wysyłając e-maile, faktury, rachunki, zawiadomienia o przestępczości i powiadamia użytkownika, gdy musimy inny numer karty kredytowej lub płatniczej strategię. Używamy stron trzecich do bezpiecznego przetwarzania transakcji kartą kredytową i wysyłamy informacje rozliczeniowe do tych stron trzecich do przetwarzania zamówień i płatności kartą kredytową. Aby dowiedzieć się więcej na temat kroków, które podejmujemy w celu ochrony tych danych, patrz punkt 12 poniżej.
Aby wysyłać wiadomości systemu ostrzegania. Na przykład, możemy poinformować o tymczasowych lub stałych zmian do naszych usług, jak planowanych przerw w dostawie prądu, nowych funkcji, aktualizacji wersji, komunikaty, ostrzeżenia nadużyć i zmianach w naszej polityce prywatności.
Aby komunikować się z tobą o koncie i zapewnienia obsługi klienta.
Aby wymusić zgodność z naszymi Warunkami użytkowania i obowiązującymi przepisami prawa. Może to obejmować opracowanie narzędzi i algorytmów, które pomagają nam zapobiegać naruszeniom.
Aby chronić prawa i bezpieczeństwo naszych użytkowników i osób trzecich, jak również nasze własne.
Aby spełnić wymogi prawne, jak przestrzeganie nakazów sądowych, ważnych wniosków odkrycie ważnych wezwań i innych odpowiednich mechanizmów prawnych.
Dostarczenie informacji przedstawicieli i doradców, jak prawników i księgowych, aby pomóc nam spełniać wymagań prawnych, księgowych, czy bezpieczeństwa.
Do ścigania i bronić się przed sądem, lub podobnego postępowania prawnego.
Aby zapewnić, wsparcia i poprawy oferowanych przez nas usług. Obejmuje agregowania informacji z korzystania z Usług i udostępnianie takiej zagregowanych informacji ze stronami trzecimi.
Aby przesłać informacje w przypadku sprzedaży, fuzji, konsolidacji, likwidacji, reorganizacji lub przejęcia. W takim przypadku, każdy nabywca będzie przedmiotem naszych zobowiązań wynikających z niniejszej polityki prywatności, w tym praw do dostępu i wyboru. Powiadomimy Cię o zmianie albo wysyłając e-mail lub zamieszczając ogłoszenie na naszej stronie internetowej.

7. Dane zebrane przez i dla profesjonalistów oczu.

Podczas korzystania z naszych usług, można importować do naszego systemu zbierzesz dane osobowe przed pacjentem. Możemy przekazać dane osobowe do firm, które pomagają nam opatrzność naszych usług ( „dostawcami usług”). Wszyscy usługodawcy do zawarcia umowy z nami, który chroni dane ogólne i osobiste i ogranicza ich wykorzystania lub jakichkolwiek danych ogólnych i osobowych zgodnie z tą polityką , Oś część naszych usług używamy maju i włączenie do funkcji Ciebie informacji. Możemy udostępniać tych informacji osobom trzecim, zgodnie z zatwierdzonymi zastosowań w punkcie 6, ale nigdy nie udostępniać danych osobowych i ogółu wspólnie jednego dostawcy.
Będziemy Zachowaj dane osobowe przetwarzamy w imieniu naszych użytkowników tak długo, ile potrzeba do Providence obsługę naszych użytkowników lub zgodne z naszymi zobowiązaniami prawnymi, rozstrzygania sporów, do uniknięcia nadużyć i egzekwowania naszych umów.

8. Informacji Publicznej oraz strony trzecie

Blog. Mamy blogów publicznych na naszych stronach internetowych. Wszelkie informacje, które zawierają w komentarzu na blogu mogą być odczytywane, gromadzone i wykorzystywane przez nikogo. Zwykle nigdy nie używać żadnych danych osobowych jak nazwiska i e-maile na naszym blogu. Jeśli dane osobowe Pojawia się na naszych blogach i chcesz ją usunąć, skontaktuj się z nami tutaj. Jeśli nie jesteśmy w stanie usunąć swoje dane, będziemy poinformować, dlaczego.
Social platform medialnych i widgety. Nasze strony internetowe zawierają funkcje społeczne, takie jak przycisk Facebook podobne. Funkcje te mogą zbierać informacje na temat adresu IP i aplikacje, które jesteś wizyty na naszej stronie, i mogą ustawić cookie, aby upewnić się, że funkcje Funkcja prawidłowo. Cechy Social Media i widgety są albo prowadzone przez osobę trzecią lub umieszczony bezpośrednio na naszej stronie. Ook utrzymujemy obecnościami na platformach społecznościowych, takich jak Facebook, Twitter i Instagram. Wszelkie informacje, komunikaty lub materiały, które dostarczą nam poprzez społecznej platformie medialnej odbywa się na własne ryzyko, bez oczekiwania prywatności. Nie możemy kontrolować działań innych użytkowników lub platform pracy lub działań platform themelves. Interakcje z tych cech i platform są objęte polityką prywatności tych firm, które je Opatrzność.
Linki do stron trzecich. Nasze strony internetowe zawierają linki do innych stron, których praktyki prywatności może się różnić od programów Krótkowzroczność obchodzi. Jeśli po przesłaniu danych osobowych we wszystkich terenów te, informacje są regulowane przez ich politykę prywatności. Mamy zachętą do zapoznania opieki pełni polityka prywatności każdej witryny internetowej odwiedzanej.
Usługodawców. Jeśli konieczne jest opatrzność ci coś pan wniosek, jak wysłać produkt lub włączyć funkcję jak Profile społeczne, a następnie możemy udostępnić dane osobowe usługodawcy do tego celu. Powiemy ci, pracujemy z dostawcą usług miarę racjonalnie możliwe, a może żądać w dowolnym momencie imię naszych usługodawców.

9. konkursu i loterii

Nie rezygnować z żadnych konkursach.

10. Treść kampanii e-mail

Kiedy wysłać kampanię e-mail marketingu, to odbija się wokół z serwera na serwer, ponieważ przecina Internetu. Wzdłuż drogi, administratorzy serwerów mogą przeczytać to, co wysyłamy.

TWOJE DANE

11. rozproszonych danych

Rozproszonego Dane są przechowywane na bezpiecznym serwerze Myopia Care w Szwajcarii. My nie, w żadnym wypadku sprzedać swój rozproszonych danych osobowych. Tylko upoważnieni pracownicy mają dostęp do wyświetlania danych rozproszonych. Ogólne dane mogą być rozpowszechnianie osobom trzecim zrobić badania.
Możemy czerpać zagregowanych informacji z rozproszonych danych i wykorzystuje te informacje w sposób opisany w punkcie 7.

BEZPIECZEŃSTWO

12. Zawiadomienie o naruszeniu bezpieczeństwa

Nikt nie jest bezpieczny z hakerami. W przypadku naruszenia bezpieczeństwa powoduje nieuprawnione wtargnięcie do naszego systemu, który w istotny sposób wpływa na Ciebie lub rozproszonych danych, a następnie Myopia Care poinformuje Cię jak najszybciej, a potem zgłosić działania podjęliśmy w odpowiedzi.

13. ochronę informacji

Nasza karta kredytowa sprzedawca procesy chemiczne środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych zarówno w trakcie transakcji i po jego zakończeniu. Nasz sprzedawca ma certyfikat zgodności z inicjatywy stowarzyszenia karty bezpieczeństwa, takich jak Visa Cardholder Information Security and Compliance (CISP), MasterCard® (SDP), PayPal® i Discovery Information Security and Compliance (Disc). Wykonujemy również roczne SOC II audytów. Jeśli masz jakieś pytania dotyczące bezpieczeństwa danych osobowych, mogą skontaktować się z nami pod adresem mailto: privacy at myopiacare.com.

Rachunki Myopia Care wymaga podania nazwy użytkownika i hasło by się zalogować. Musisz zachować swoją nazwę użytkownika i hasło, bezpieczne i nie ujawniać ich osobom trzecim. Ponieważ informacje w Ukazuje Danych jest tak czuły, haseł do kont są szyfrowane, co oznacza, że nie może zobaczyć swoje hasła. Nie możemy wysłać ponownie zapomnianych haseł albo. Będziemy tylko przywrócić im.

SPEŁNIENIE

14. Działamy w Szwajcarii

Nasze serwery i biura zlokalizowane są w Szwajcarii, dzięki czemu informacje mogą być przekazywane, przechowywane lub przetwarzane w Szwajcarii. Podczas gdy w zakresie ochrony danych, prywatności i inne prawa Szwajcarii nie może być tak wszechstronna jak w swoim kraju, bierzemy wiele kroków, aby chronić swoją prywatność, łącznie oferując umowę przetwarzania danych. Korzystając z naszych stron internetowych, rozumie i wyraża zgodę na gromadzenie, przechowywanie, przetwarzanie i transfer informacji do naszych obiektów w Szwajcarii i tych stron trzecich, z którymi dzielimy go w sposób opisany w niniejszej polityce.

15. Dokładność danych, przejrzystość oraz Choice

Dokładamy wszelkich starań, aby zachować swoje dane były dokładne i aktualne, do tego stopnia, że podasz nam informacji, musimy to zrobić. Jeżeli zmiany danych (jak nowy adres e-mail), to jesteś odpowiedzialny za powiadomienie nas o tych zmianach.

Będziemy przechowywać informacje tak długo, jak konto jest aktywne lub tak długo, ile potrzeba, aby zapewnić Państwu usługi. Możemy również przechowywać i korzystać z informacji w celu zapewnienia zgodności z naszymi zobowiązaniami prawnymi, rozwiązywania sporów, zapobiegania nadużyciom i egzekwowania naszych umów.

Damy osobę, ty lub twój okulista, dostęp do wszelkich danych osobowych, które posiadamy o nich w ciągu 30 dni w przypadku każdego zgłoszenia tej informacji. Osoby te mogą żądać informacji od nas, kontaktując się z nami tutaj. O ile nie jest to zabronione przez prawo, usuniemy żadnych danych osobowych o osobie, czy to ty i twój okulisty, z naszych serwerów na ich wniosek. Nie ma opłaty za indywidualny, aby uzyskać dostęp lub zaktualizować swoje dane osobowe.

Ujawnienie 16. Do Not Track

„Do Not Track” to standard, który jest obecnie w fazie rozwoju. Bo to nie jest jeszcze zakończony, Myopia Care przestrzega norm w tej dziedzinie i nie monitoruje lub śledzić wszelkie Not Track żądań przeglądarki. Powiedział, że niektóre z naszych funkcji może.

17. Egzekwowanie

Regularnie sprawdzamy naszą zgodność z niniejszą Polityką Prywatności. Jeśli otrzymamy pisemną reklamację, będziemy reagować na osobie, która je wprowadziła. Możesz skontaktować się z Privacy Officer w privacy at myopiacare.com.

Dzięki za poświęcenie czasu, aby poznać Krótkowzroczność Opieki Polityce prywatności, dzięki za zaufanie nam obsługiwać swój osobisty Data.